Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται...

Προπαγάνδα - ΣΤΟΠ

Σαν σήμερα (2-6-71) έχουμε την μοναδική συμεμτοχή Ελληνικής ομάδας σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο ποδόσφαιρο. Πολλά γράφτηκαν κατόπιν ... εορτής φυσικά, απορίας άξιον οτι κυρίως γράφτηκαν από αυτούς που τότε μας υποστήριζαν!!!

Ας δούμε τις προπαγάνδες που ακόμα και μέχρι σήμερα διαδίδονται και πως αυτές κατέπεσαν στην διάρκεια των ετών.  


Έπρεπε να φτάσει το 2014 για να αποδειχθεί αυτό που φάνταζε λογικό στα μάτια όλων. (πηγή gazetta-εθνος κυριακης).

Το έγγραφο είναι από το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΣ (η στημένος) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τι ακριβώς εννοεί. Και ίσως θα ήταν καλύτερα αν ο τίτλος ήταν πιο συγκεκριμένος και όχι τόσο αόριστος.




Ας παραθέσουμε 13 ΑΛΗΘΕΙΕΣ με στοιχεία, που κανείς δεν έχει πει.

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή..

Ο Παναθηναικός το 1971 φτάνει στον τελικό του Γουέμπλει αποκλείοντας τον Ερυθρό Αστέρα σε διπλές αναμετρήσεις. 'Εχασε 4-1 στο Βελιγράδι και κέρδισε 3-0 στην Λεωφόρο. Αυτό βέβαια στα μάτια των γαύρων έμοιαζε με μεταφυσικό-υπερφυσικό κατόρθωμα, οπότε οτι δεν μπορούμε να φτάσουμε το κατεβάζουμε στο επίπεδο μας.

Ο σύλλογος της ντροπής του αθλητισμού, αυτοί ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ-ΠΑΟΚ (με στοιχεια και ονοματα), ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 88 ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΛΛΗ (με αποδειξεις και επιταγες), ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ (με κασετες και ονοματα παλι), είχαν το θράσος να επιμένουν οτι ο αγώνας ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ  Η ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ, απο την μία κυβέρνηση στην άλλη.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ έχουν δεί ελάχιστα το φως της δημοσιότητας, η δεν έχουν αναφερθεί ΚΑΘΟΛΟΥ.

1) Η αρχή «της εύνοιας» ξεκινάει με το ακυρωμένο γκολ επί της Ζενες Ες ομάδας που κέρδισε την Αεκ πριν 3 χρόνια με 3-2 εκεί μέσα. Το γκολ που πετυχαίνουν είναι με επιθετικό φάουλ ενώ ακυρώνεται κανονικό γκολ του Αντωνιάδη και δεν δίνεται και πέναλτυ υπέρ του τριφυλλιού.


ΚΑΙ συνεχίζεται με τον αγώνα της Έβερτον εκτός έδρας και το καθαρό επιθετικό φάουλ στο 1-1, αλλά και στο εντός 0-0 στην Αθήν (πεναλτυ που δεν δίνεται και δοκάρι).






Και το αποκορύφωμα είναι η σφαγή με τον Αστέρα στο Βελιγράδι. Στο δεύτερο γκολ η μπάλα δεν έχει περάσει την γραμμή, δεν δίνεται πέναλτυ στο τριφύλλι, ενώ με τραυματισμένους παίχτες ο διαιτητής συνεχίζει τον αγώνα μέχρι να σκοράρει ο Αστέρας.



2) Για τους γνωστούς προπαγανδιστές το ΦΑΒΟΡΙ εκείνης της σεζόν ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΜΑΔΑ-ΦΟΒΗΤΡΟ..ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΗΤΑΝ....Η ΕΒΕΡΤΟΝ..



3) Ένα πολύ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ απο τον ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ήταν..Η ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΤΟ 1968 ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ..ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ..Στον πανικό τους βέβαια την αφήνουν απέξω, στρέφοντας όλη την ιστορία στον Ερυθρό Αστέρα.




Μάλιστα ο Σλοβάκος πρόεδρος δηλώνει οτι..«ο Παναθηναικός ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ».
Μάλλον ήταν στο κόλπο και αυτός φαίνεται..


4) Ο Ερυθρός Αστέρας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν  ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ εκείνη την εποχή. Αν ΗΤΑΝ θα είχε συμμετοχή σε τελικό είτε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ, είτε ΟΥΕΦΑ , είτε ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ. Πουθενά. Μόνο το 1979 (8 χρόνια μετά) εμφανίζεται και χάνει από την Μπορούσια. Μπορείτε να δείτε πόσο ΔΥΝΑΤΟ ήταν το ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ ποδόσφαιρο βλέποντας απλά τους τελικούς των κυπέλλων Ευρώπης εκείνα τα χρόνια. 2 παρουσίες σε δεκάδες τελικούς (πίσω απο άγγλους, γερμανούς, ιταλούς, ρώσσους, βέλγους, ούγγρους, πολωνούς, σκοτσέζους)






5) Αν ήξεραν ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ, προφανώς ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΣΤΕΛΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ.. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ..οχι μονο αυτο, αλλα ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ..

Όταν αποκλείουμε την ΣΛΟΒΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..


Όταν όμως αποκλείουμε την ΕΒΕΡΤΟΝ το τηλεγράφημα.. ΑΛΛΑΖΕΙ. Πρώτα ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ (λες και έπαιξε μπάλα ο Ασλανίδης). 

ΑΠΟ αυτό σαν δείγμα καταλαβαίνουμε ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ..

ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΛΟΒΑΝ ΣΥΝΕΧΑΙΡΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ (στόλος-πανιώνιος)


Το ΓΛΥΨΙΜΟ πάει σύννεφο. Ασχολίαστο το ότι είναι πρόεδρος του στόλου και του ΟΠΑΠ..


Μάλιστα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας δίνει και ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ (Προφανώς δεν ήξερε ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΝΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ) αλλά ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΤΙ....ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ..

ΠΡΟΣΕΞΤΕ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΤΟ 68, ΕΔΩ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ 1971...ΤΩΡΑ, ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ..
(αλλη μία προπαγάνδα καταρρίπτεται)


6) ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ να εξαγοράσουν ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ θα το έκαναν απο τον πρώτο αγώνα. Εκεί ο Παναθηναικός έχασε με ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 4-1 (είχε δοκάρι στο 0-0, η μπάλα δεν έχει περάσει την γραμμή στο 2-0, στο 2ο και στο 3ο γκολ υπάρχει τραυματισμένος παίχτης του Παναθηναικού και ο διαιτητής ΑΡΝΕΙΤΑΙ να διακόψει τον αγώνα παρά τα νέυματα των ίδιων των...Γιουγκοσλάβων, ενώ ένα πέναλτυ δεν δίνεται υπέρ του τριφυλιού), αλλά ως δια μαγείας ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 4-4 η 1-1.

Μάλιστα ήταν τόσο σίγουροι οτι έχει στηθεί ο αγώνας που άρπαξαν τον διαιτητή κυριολεκτικά. Αλλά παραδόξως και Ολλανδός δημοσιογραφος είναι βέβαιος οτι θα χάσει ο Παναθηναικός στο Βελιγράδι αλλά θα κερδίσει στην Αθήνα






6+1) Η Κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας τότε ήταν... ο ΤΙΤΟ..Ο Στρατάρχης ΤΙΤΟ γνωστός δια τα ΦΙΛΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ προς την τότε ΕΣΣΔ. Σκεφτείτε έναν κομμουνιστή να «πουλούσε» στην χούντα έναν αγώνα.. 

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ??? Για τα λεφτά θα πείτε.. Μα μήπως θα έβγαζαν περισσότερα οι Γιούγκοι ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ???ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΤΙΤΟ ΑΡΚΕΙ.. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΤΖΑΙΤΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ..

Ενα άλλο ψέμα είναι ότι ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΖΑΙΤΣ να παίξει ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΛ ΤΣΑΙΖ ΙΕΝΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΗΤΑΝ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ..



ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ..Η ΟΥΕΦΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ..


Ο ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ως υπότροπος! Τελικά ο Δομάζος θα παίξει, ο Ελευθεράκης όμως όχι.


8) Η προπαγάνδα των γαύρων έδεσε όταν ο Παπαχελάς ρώτησε την δέσποινα παπαδοπούλου για τον επίμαχο αγώνα.. Η ηλικιωμένη κυρία είπε ότι είχε αγχωθεί για τον αγώνα και ο Παττακός της είπε..«ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ» Η δέσποινα αποκρίθηκε λέγοντας « ΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ» Αποκρίνεται ο Παττακός«ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

Αλλά η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ μας λέει οτι ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ και της λέει σε ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

ΑΡΑ Η Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Η Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ..

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΛΑ..



9) ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ???




10) Κάτι που έχει περάσει στα ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ όπως λέει η εφημερίδα είναι ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΣ (Αντρέγεβιτς).

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα γινόταν ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ, εκτός αυτού ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να βοηθήσουν με το να ΜΕΙΩΘΕΙ η ΠΟΙΝΗ του ΤΖΑΙΤΣ. ΘΑ ήταν εύκολο να ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ οι ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ στον .... ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ και όλα ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ..Δεν έγινε όμως..


11) Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ) ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ..
(25.000 υπολογιζεται και το επιβεβαιώνει η ίδια η γιουγκοσλάβικη εφημερίδα παρακάτω)


12) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ..ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΓΙΑΞ ..



13) ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ...


13+1) ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΝΟ. Οι ίδιοι οι οπαδοί που μετά τους κατηγορούν για «χουντεμπλευ».





  ΥΓ. Δωράκι.

Ο ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΣ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟ 1971 ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ (Μάρτιος 1971)


Σχόλια

  1. Εντάξει μιλάμε για απίστευτη έρευνα!! Συνέχισε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρασινε, να ξερεις κατι.το εμαθα πριν δυο μερες. Η Δεσποινα Παπαδοπουλου δεν επεσε σε αντιφασεις μονη της ουτε δεν ηξερε τι ελεγε. Αυτα που ειπε ετσι εγιναν,με μια διαφορα οτι στον Παπαχελα η Δεσποινα διηγουνταν ενα αστειο περιστατικο που ειχε με τον Παττακο και τον Πρεσβυ να πως εχει η κατασταση: Ἡ ὀλέθρια καί κακόβουλη “μεταπολιτευτική” προπαγάνδα ἔφτασε στό σημεῖο νά ἰσχυρίζεται ἀκόμη καί γι’ αὐτό τό γεγονός ὅτι… «ἡ χούντα εἶχε ἐξαγοράσει τό παιχνίδι»! Εἶναι ἐντελῶς γελοῖος καί φαιδρός ὁ ἰσχυρισμός ὅτι ἡ Γιουγκοσλαυΐα θά δεχόταν ποτέ νά… “ἐξαγορασθῆ” καί νά μή περάση στόν τελικό τοῦ κυπέλλου τῆς Εὐρώπης. Ὁ ποταπός ἰσχυρισμός στηρίζεται στήν παραποίησι τῶν λεγομένων τῆς Δέσποινας Γ. Παπαδοπούλου ἡ ὁποία διηγήθηκε ἁπλά ἕνα εὔθυμο περιστατικό πού ὅπως ἡ ἴδια τό εἶπε στόν συγγραφέα, ἔχει ὡς ἑξῆς: «Ἐπειδή ἤμουν πάντοτε ποδοσφαιρόφιλη, εἶχα πάει στόν ἀγῶνα Παναθηναϊκοῦ - Ερυθρου Αστερα. Καθόμουν στίς θέσεις τῶν ἐπισήμων καί δεξιά μου εἶχα τόν Στ. Παττακό καί ἀριστερά μου τόν Γιουγκοσλαῦο πρέσβυ. Κατά τίς διάφορες φάσεις τοῦ ἀγῶνος ἐγώ μονίμως ἀγχωνόμουν καί σηκωνόμουν ἀπό τήν θέσι μου. Ὁπότε ὁ Παττακός γελώντας μοῦ εἶπε ἀστεϊζόμενος: “Μήν ἀνησυχεῖς Δέσποινα. Τό ἔχουμε πληρώσει τό παιχνίδι καί θά τό πάρουμε”. Στήν ἀπάντησί μου νά μήν λέη τέτοια διότι μπορεῖ ν’ ἀκούση ὁ πρέσβυς τους, ὁ Παττακός μοῦ εἶπε νά μήν ἀνησυχῶ διότι δέν μιλάει ἑλληνικά. Ἔπειτα ἀπό λίγο -σέ μία κρίσιμη φάσι- ἐγώ ξαναταράχθηκα, ὁπότε ξαφνικά γυρνάει ὁ Γιουγκοσλαῦος πρέσβυς -ὁ ὁποῖος φυσικά ἤξερε ἄπταιστα ἑλληνικά- καί μοῦ λέει μέ ἀπάθεια: “Μήν ἀνησυχεῖτε κα Προέδρου, τό ἔχετε πληρώσει τό παιχνίδι καί θά τό πάρετε!” Ἔμεινα ἄναυδη, ὁπότε ὁ Παττακός καί ὁ πρέσβυς κοιτάχθηκαν μέ νόημα κι ἔβαλαν τά γέλια. Φυσικά καί δέν εἴχαμε… “πληρώσει” τό παιχνίδι. Ἁπλά οἱ δυό τους μοῦ ἔκαναν μία καλοπροαίρετη “πλάκα” ἐπειδή ἀπολάμβαναν τόν αὐθορμητισμό καί τό ἄγχος μου καί τό διασκέδαζαν…»
    Ἰδού πῶς παραποιεῖται ἡ ἱστορία, ἀκόμη καί στά πιό ἁπλά γεγονότα…

    Αυτα δεν ειναι απο αθλητικογραφο δεν ειναι απο Παναθηναικακια αλλα ειναι απο εναν Ιστορικο που εγραψε 4 τομους για την περιοδο εκεινη και βεβαια οι τομοι αυτοι ειναι Ιστορικοι οποτε δεν εχει λογο να γραψει ψεμματα για ενα ιστορικο γεγονος που συνεβει. Η Δεσμποινα ηξερε τι ελεγε αλλα παραποιησαν τα λογια της, και ο Παττακος που το διεψευσε την επομενη το εκανε γιατι ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ τι ειπε η Δεσποινα αλλα δεν ειχε δει την εκπομπη. Οτι η Δεσποινα αναφερρει ενα αστειο γεγονος με τον Παττακο και τον Πρεσβυ. Αυτα

    Κανεις απιστευτη δουλεια και σε παρακολουθω συχνα!!!
    Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου