Η διαφορά των 2 αγώνων

Το «στημένο» μπαράζ του '80

Το περίφημο μπαράζ του Βόλου το 1980. Το πιο στημένο μπαράζ, μέχρι το επόμενο (1982) αλλα εκείνο για άλλο λόγο. Ένα πρωτάθλημα που το χάρισαν οι μπουγάτσες και το πούλησαν τα σκουλήκια.


Τι να πρωτοπεί κανεις....Μιλάμε για το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα (παράγκα Βαρδινογιάννη φυσικά) όπου σφάζεται στο γόνατο το τριφύλλι και φτάνει σε μπαράζ το τρύλο με τα σκουλήκια. όλη συμπρωτεύουσα βουίζει οτι το έχουν στήσει τα σκουλήκια, τα οποία για ένα ημίχρονο παίζουν μπάλα. Μετά ανοίγουν τα πόδια και 2-0.

Το πρωτάθλημα 1979-80 και η σφαγή του Παναθηναϊκού βρίσκεται εδώ.

 Ο συλλογος λοιπόν που φωναζει για την παραγκα του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, δλδ του γαυρου, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΑΥΤΗ (οπως την αποκαλουν), ανοιξε τα ποδια και στηριξε.....τον γαυρο...

ΝΑΙ καλα διαβαζετε..την τρουμπα στηριξε η τουμπα. Σεζον 1979-80 πρωτο επαγγελματικο πρωταθλημα

 4-2-80 (19η)
Η μπουγατσα μπροστα με 2 ποντους απο εθνικο και 3 ποντους (2 ποντους εδινε η νικη) απο τα ερυθροσβερκα αδερφακια τους , 5 απο παναθηναικο και απο αρη που τον κερδιζει 2-0.


Απο εκεί και μετά αρχίζει η..κατηφόρα. Ομάδα χωρις φανέλα και ειδικό βάρος που μόλις πατήσει κορυφή χέζεται.. Και όχι μόνο αυτό. Μόλις φύγει από τα όρια του νομού θεσσαλονίκης, η σφαλιάρα πάει σύννεφο..  Ξεκινάει με 3 από την κούλα (20η αγων. και λίγα ήταν) και 1-0 από εθνικό (21η αγων) και πάπαλα ο πρωταθλητής του φλεβάρη!!!!

Εν ολιγοις απο την 19η αγωνιστική όπου ήταν πρώτος με 2 βαθμους διαφορα, κατάφερε (γιατι περι κατορθώματος προκειται) να κάνει ΜΟΛΙΣ 5 ΝΙΚΕΣ 3 ισοπαλιες  ΚΑΙ 7 ηττες!!!!  ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΛΔ!!!

Την 20η ήττα απο κούλα 3-0, την 21η ηττα απο εθνικο 1-0, 22η νικη με δοξα 1-0, την 23η ισοπαλία με ροδο 0-0, την 24η ηττα απο παο 0-2, την 25η νικη λαρσα με 4-0, την 26η ηττα απο οφη 2-1, την 27η νικη καστορια με 3-0, την 28η ηττα απο πας 3-0, την 29η νικη με κορινθο 3-1, την 30η  ηττα απο νιονιο  2-1, την 31η ισοπαλια με παναχαικη 2-2, την 32η ισοπαλια με ηρακλη 1-1, την 33η νικη με απολλωνα 1-0 και την 34η ηττα απο γαυρο 2-0.




 

   


  



 24η Αγωνιστική
Η λιστα με τα πεναλτυ καθως 10 αγωνες πριν το τελος ο αρης εχει κερδισει 7 (με 2 κατα), η μπουγατσα 3 (0 κατα), το τρυλο 4 (0 κατα) ΕΝΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1!!!! (ΚΑΙ 4 ΚΑΤΑ).
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.


 2-5-80
Ο Παοκ κερδιζει 2-0 στην παραταση τον Αρη και θεωρει οτι εκπληρωσε την αποστολη του σαν συλλογος. Θα παιξει ημιτελικο με την γρια και νομιζει οτι θα περασει ευκολα


 19-5-80 (34η αγωνιστική)
Η τρουμπα φιλοξενει την τουμπα. Η μπουγατσα ΑΝΟΙΓΕΙ τα ποδια και χανοντας με 1-0 απο το 14 και 2-0 απο το 31, δινει το πρωταθλημα στο τρυλο, αφου ολη η θεσσαλονικη (μεχρι και οι αρειανοι) βουιζουν οτι ο αρης στο μπαραζ θα παιξει με κατω τα χερια. Κατι που θα επιβεβαιωθει. Η μπουγατσα πιστευει οτι θα καθαρισει τον ηρακλη στο κυπελλο και ετσι θα παιξει τελικο με την (αδυναμη) καστορια, εχοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΜΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ..ΜΕ ενα σμπαρο δλδ, πολλα τρυγονια.


ΑΝ η μπουγατσα κερδιζε με οποιοδηποτε σκορ, ή εφερνε εισοπαλια, τοτε ο αρης θα ηταν πρωταθλητης. Αλλα αντι να στηριξουν την ομαδα της θεσσαλονικης, αυτοι στηριξαν την τρουμπα.

Στις 7-2-80 (17η αγων) στην τουμπα , η μπουγατσα ειχε κερδισει τα κοκκινα αδερφακια με 2-1, που σημαινει οτι αν αποφασιζει, μια χαρα χτυπαγε το ντερμπυ.


Εκεινη την χρονια ανοιξαν τα ποδια με τους γαυρους, αλλα με τον Παναθηναικο βαραγαν στο ψαχνο, εκαναν και 2 πεναλτυ που εκανε γαργαρα ο κορακας Λουτριδης (7η 19-11-79) και ετσι οχι μονο ευνοησαν το τρυλο, αλλα στερησαν και απο τον Παναθηναικο 1 ποντο υπερπολιτιμο για το πρωταθλημα, αφού μέχρι το ντέρμπυ στο κρατικό ποδηλατοδρόμιο ήταν μπροστά το τριφύλλι.

.
Φυσικα το 2017 κλαιγονται για αποφασεις εναντιον της θεσσαλονικης, ετσι για να εχουν θεμα. Τώρα είναι θεσσαλονίκη, το 1980 δεν ήταν ρε ντολκα?




19-5-80 (βαθμ)
Με αυτη την ηττα τα σκουληκια ισοβαθμουν με την τρουμπα και εχουμε μπαραζ.


 22-5-80 (ημιτελικός κυπέλλου)
Η γρια δεν ανοιγει τα ποδια, χανει 2-1 στην τ(ρ)ουμπα και αφηνει τον μπαογκ εκτος τελικου!!!
Τωρα η μπουγατσα πανικοβαλεται. Εκτος κυπελλου, χωρις τροπαιο για φετος δλδ και 5ος στην βαθμολογια δλδ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΠΩΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ?


Φυσικα βγαζοντας το κομπλεξ τους στα σκουληκια και δηλωνοντας την στηριξη κατα πρωτον οπαδικα αλλα και αγωνιστικα οπως εκαναν με το ανοιγμα ποδιων στην τρουμπα.

Στο ενδιαμεσο - για τα ματια του κοσμου - ο νταιφας βγαζει και μια ανακοινωση περι φημων δωροδοκιας του τελικου κατι που αναγκαζεται τελικα να μαζεψει.



25-5-80 (μπαραζ στον βόλο)
O αρης εμφανιζεται τυπικα για ενα ημιχρονο, ενω στο β ημιχρονο μενει και καλα στα αποδυτηρια, τρωει 2 γκολ νωρις νωρις και σχολαει ο γαμος.







ΕΤΣΙ Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ 2 ΤΙΤΛΟΥΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ. 

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΥΠΑ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ και απο την πολη της θεσσαλονικης ενα τροπαιο.

Μετα το μπαραζ ο μισος αρης μετακομισε σε διαστημα 5ετιας στην...τρουμπα.. Ολως τυχαιως προφανως!!!! Παλλας-Σεμερτζιδης-Zήνδρος-Ζελελίδης.


Σχόλια

  1. Μια χαρά το πούλησαν τα σκουλήκια το ματς, την άλλη χρονιά έφυγαν παίκτες για το Λιμάνι. Ακόμα και οι ίδιοι το λένε ότι στήθηκε στο ημίχρονο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακός πήρε άλλο ένα πρωτάθλημα "μέσα στα γήπεδα".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου