Με ένα απλό google search...

Το σκάνδαλο «Μολέδο» και ο Κομίνης

Η υποθεση Μολεδο αποτελει ενα πρωτοφανες σκανδαλο και υπαρχουν βασικα ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν. Θα συγκρινουμε την υποθεση αυτη με το προχτεσινο ντερμπυ των 2 γαυρων αλλα και με τον αγωνα Παναθηναικος-μπουγατσα των 4 αποβολων στα πλει-οφ με διαιτητη τον Κομινη. Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα...




1) Ηταν χτυπημα εκτος φασης?

Απαντηση..Προφανως και οχι, καθως ο Μολεδο διωχνει με το αριστερο ποδι την μπαλα και πατωντας το δεξι στο εδαφος, χτυπαει τον Ρεντζα. Αρα το συμβαν αφορα ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ και γινεται στην στιγμη της διεκδικησης της μπαλας, ουτε σε ανυποπτο χρονο, ουτε αλλο σημειο του γηπεδου.


2) Ηταν εσκεμμενο, για να τιμωρηθει με απευθειας κοκκινη καρτα?

Απαντηση. Απο την ιδια φωτο δυσκολο να βγει συμπερασμα. Το δεξι ποδι ειναι ηδη στον αερα και στην προσγειωση του, χτυπαει τον Ρεντζα. Αν θα μπορουσε να αλλαξει την κινηση ο Μολεδο? Ισως ναι, ισως οχι. Ο Ρεντζας σταματει το τρεξιμο για να μην τρακαρει στον Μολεδο, ο δε βραζιλιανος συνεχιζει αφου διωχνει την μπαλα και κινειται στην αρχικη του κατευθυνση. Ουδεις γνωριζει αν εχει προθεση, ομως σιγουρα ειναι στη διεκδικηση της μπαλας.


3) Η φαση αυτη υπεπεσε στη  αντιληψη του διαιτητη?

Απαντηση. Φυσικα. Κατα αρχην για την διαμαρτυρια του Ρεντζα (για φαουλ)  ο διαιτητης του εδειξε κιτρινη καρτα. Αρα ο διαιτητης πηγε στους 2 παιχτες και ειχε τον εποπτη διπλα του. Τιμωρισε τον παιχτη με κιτρινη και εδωσε πλαγιο υπερ της λαρσας. Αρα προφανως ειδε την φαση. Αν η φαση γινοταν ενω ειχε γυρισει την πλατη του, η στα 60 μετρα απο αυτον, θα το συζηταγαμε.


4) Η φαση αυτη υπεπεσε στη  αντιληψη του εποπτη?

Απαντηση. Φυσικα. Αυτος δεν βλεπει καποια παραβαση και μαλιστα κανει κινηση με τα χερια να ηρεμησουν ολοι. Αρα μια χαρα ειδε την φαση και αυτος.


5) Η φαση αυτη αναφερθηκε στο Φ.Α.?

Απαντηση. Φυσικα. Σαν κιτρινη στον Ρεντζα και οχι σαν χτυπημα του Μολεδο. Ειναι σημαντικο στοιχειο αυτο. Ο διαιτητης ΔΕΝ κρινει σκοπιμο να αναφερθει στο χτυπημα αυτο, προφανως γιατι το θεωρει επανω στην φαση. Δεν υπαρχει παραβαση για αυτον, δεν δινει καποιο φαουλ ωστε να αναφερθει. Μονο πλαγιο αουτ. Γιαυτο και αναφερεται μονο η παραβαση του Ρεντζα. Ουτε  αναφερονται στο Φ.Α ολα τα φαουλ και τα πλαγια. Συγκεκριμενα περιστατικα μονο.

6) Ποτε εγινε ο αγωνας και ποτε βγηκε η ποινη?

Απαντηση. Ο αγωνας εγινε στις 20 Σεπτεμβριου για το Κυπελλο, ενω η ποινη ολως τυχαιως βγηκε στις....19 Οκτωβρη. Φυσικα ο Μολεδο χανει με ποινη 3 αγωνιστικων τους αγωνες με Λαμια, με Αναγεννηση στο κυπελλο και γαυρο στο πρωταθλημα. Επι 30 ημερες περιμεναν..Τι ακριβως?

6+1) Τι γινεται οταν ενας ποδοσφαιριστης χτυπαει αντιπαλο του και αυτο ΔΕΝ αναγραφεται στο Φ.Α?

Απαντηση. Ο κανονισμος ειναι ξεκαθαρος σε αυτο. Ποινες ποδοσφαιριστων αρθρο 10, παραγραφος 1, υποπαραγραφος (α) εδαφιο (ι). ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. 

8) Ποτε χρησιμοποιουνται τα οπτικα μεσα?

Απαντηση. Αν λοιπον μια ομαδα θεωρει οτι αδικηθηκε γιατι δεν τιμωρηθηκε ποδοσφαιριστης ΠΟΥ ΔΕΝ γραφτηκε στο Φ.Α. τοτε το ιδιο αρθρο (10) συνεχιζει. Τα οπτικα μεσα μπορουν να χρησιμοποιηθουν ΑΝ Η ΦΑΣΗ ΔΙΕΛΑΘΕ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ του διαιτητη, και ΔΙΕΠΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ. Η καθε ομαδα εχει 48 ωρες να προβει στην κινηση αυτη. Στις περιπτωσεις αυτες ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ.



9) Καλεσε κανεις τον Μολεδο να απολογηθει?

Απαντηση. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. Εκτος αν εγινε και δεν το ξερει ο Μολεδο!!! Ο Μολεδο μπορει να μην καλεσθει για απολογια ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ Φ.Α το παραπτωμα του.  Αρθρο 10, παραγραφος 5,  υποπαραγραφος (γ). Ουτε κατι τετοιο εχει συμβει ομως!!!


10) Σε τι διαφερει η περιπτωση αυτη απο το παιχνιδι Παναθηναικος - Παοκ 1-0 (17/5/2017) ?

Απαντηση. Τοτε στην συμπλοκη των παιχτων, ο διαιτητης μοιρασε 4 κοκκινες. Στον Μπεργκ, στον Κουλιμπαλι, στον Κρεσπο και τον Σακχοφ.


Ο Παναθηναικος ζητησε μεσω βιντεο την τιμωρια του Ματος και ο μπαογκ την τιμωρια του Χουλτ. Αμφοτεροι δικαιωθηκαν καθως οι 2 ποδοσφαιριστες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ τιμωρηθει απο τον διαιτητη, δεν ειχαν αναφερθει στο Φ.Α. ενω ουτε ο εποπτης η ο 4ος υπεδειξαν κατι για αυτους στον διαιτητη. Μιλαμε ομως για ενα συμβαν που ενεπλακησαν σχεδον ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστες με τις σφαλιαρες να πεφτουν με τρελη ταχυτητα.

Στην περιπτωση Μολεδο, η φαση ειναι μονη της, δεν εμπλεκονται αλλοι και υπαρχει ξεκαθαρη εκτιμηση απο διαιτητη και εποπτη.

Οπως αναφερει ο Βαρουχας, ειναι σημαντικο το τι και ΠΩΣ γραφεται στο Φ.Α.. Σε εκεινο τον αγωνα ο διαιτητης εγραψε για αναρμοστη συμπεριφορα, ετσι ΕΦΟΣΟΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ αυτη η αιτιλογια η ποινη ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ηταν κιτρινη καρτα και ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΗ. Η φαση δεν ειχε ξεφυγει του διαιτητη και ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ οπως νομισε εκεινος στο Φ.Α.

Φυσικα οι 2 ομαδες προσεβαλαν τις ποινες των Μπεργκ (4 αγωνιστικες) για να γινει 3 και να παιξει με τον μπαογκ τελευταια αγωνιστικη και Σακχοφ-Κρεσπο. Μαντεψτε ποια ποινη παρεμεινε και ποια μειωθηκε!!!


11) Ποτε εγινε ο αγωνας Παναθηναικος- μπαογκ και ποτε ανακοινωθηκαν οι ποινες?

Απαντηση. Στις 17/5/2016 εγινε ο αγωνας, οι δε ποινες ανακοινωθηκαν 18/5 και 20/5 τα αποτελεσματα των εφεσεων!


12) Γιατι οι ομαδες χρησιμοποιουν επιλεκτικα την χρηση βιντεο?

Απαντηση. Για να κερδισουν ΟΠΟΤΕ τις συμφερει τα μεγιστα δυνατα οφελη. Το ντερμπυ γαυρος-μπουγατσα στις 22/10/17 ειναι η καλυτερη αποδειξη για αυτο.

Για μια διαιτησια ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ακομα ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Φυσικα το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται με την τρελη αβαντα απο τα ΜΜΕ οτι δεν εγινε και τπτ. Οι δε καθηγητες διαιτησιας μας βγαζουν ολους τρελους. Εδω κρινει καλη μια διατησια ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ 2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ενω το ΞΥΛΟ μεταξυ σε ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ βαφτιζεται «ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ»!!!






ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ βασει του βιντεο (ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ) οτι τιμωριες θα αφορουν τους επομενους αγωνες, οι οποιοι ολως τυχαιως για οσφπ και μπαογκ ειναι...με τον Παναθηναικο (9η) και αεκ (10η) αγωνιστικη αντιστοιχα !!!! 

Εκτος φυσικα αν δικαιοσυνη κρινει οτι πρεπει να αποφασισει τελη Δεκεμβρη που θα παιζουν με κανα παραρτημα και οι 2. Αλλοιως θα πρεπει να βγει αποφαση εντος της εβδομαδας, οπως εγινε στους αγωνες πλει-οφ. Αλλα οπως ειπαμε οι 2 γαυροι ΔΕΝ θα αλληλοκαταγγελθουν.

Αποριας αξιον γατι δεν αποβαλει με κοκκινη τον Ανσαριφαρ? Γιατι θα χασει το επομενο παιχνιδι!!! Δλδ το ντερμπυ στην Λεωφορο. Φυσικα και βλεπει την φαση, αλλα κανει συστασεις. Ας εκανε συστασεις λοιπον και περυσι στο Παναθηναικος-μπαογκ. Αυτος ηταν διαιτητης και τοτε. Mαλιστα ο Βασιλακης ως δικαιολογια ειπε οτι αν σε ενα τετοιο παιχνιδι αποβαλεις παιχτη για τετοιο λογο...Ενω το χτυπημα του Αλτμαν στον παιχτη της Λαρσας ηταν εγκλημα, ετσι δεν ειναι?



Δεν υπαρχει η εννοια, ηθελε να βγαλει το ντερμπυ χωρις κοκκινες..Αληθεια? Γιατι? Το πατημα αυτο δεν ειναι κοκκινη? Μηπως δεν ειναι δευτερη κιτρινη τα τραβηγματα του Ματος? Τι αλλο να κανει για να παρει δευτερη κιτρινη δλδ? Να σκοτωσει κανεναν? Αλλα αν γινει καταγγελια και χασει τον μεθεπομενο αγωνα με την αεκ?



Ουτε εδω εδειξε κιτρινη για τραβηγμα (δις) με το χερι!!! Η πολυ καλη διαιτησια του ντερμπυ ηταν αυτη. Τις κοκκινες γαργαρα και τις κιτρινες για να μην χαλασει ο αγωνας!!!!


Μιλαμε για τον ιδιο διαιτητη που περυσι εδειξε κοκκινη στο Παναθηναικος-μπαογκ στον Βλαχοδημο επειδη...γλιστρυσε ο Ενρικε και εκανε ενα ματς ροντεο..ΕΚΕΙ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ?


Ενω τα χτυπηματα Μπεργκ-Χουλτ-Κρεσπο-Σακχοφ δεν βαφτιστηκαν...«ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ».


Ετσι τα βαφτισε ο αλλος αιπηστιμονας για να δικαιολογησει οτι εγινε, ο Μηντιουρης. Κοκορομαχιες.






Αν δεν αθωωθει λοιπον ο Μολεδο και αν δεν καταγγειλει ο ενας γαυρος (βορρα και νοτου) τον αλλον, θα μιλαμε για 2 μετρα και 2 σταθμα. Γιατι και οι 2 καταγγειλαν αλλες ομαδες (αεκ και Παναθηναικο) για τον ιδιο ακριβως λογο. 

ΕΧΟΥΝ 48 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...Και τωρα μολις περασαν!!!

Σχόλια