Tα λεφτά και οι δηλώσεις δεν παίζουν μπάσκετ, οι παίχτες παίζουν ...

«Ιερά Μονή» Τούμπας και άλλα ...μοναστήρια

Μοναστήρι κοντεύουν να βγάλουν την Τούμπα. Την γνωστή «Τουμπα τουμπα Βιετναμ». Πάντα οι άλλοι φταίνε. «Ιερά μονή» Τούμπας. Από το 1960 μεχρι σήμερα. Φυσικά λόγω ημέρας έχουμε και ειδικό αφιέρωμα στους «αιπηστιμωνες» που στις 16-3-80 έκαναν καλοκαιρινή την Ριζούπολη.

/
1965-66, Μπουγάτσα – Παο 1-3. Οι ίδιο τα μαρτυράνε....Ξύλο στις εξέδρες, ξύλο στον διαιτητή...

«Μείωσε ο Θεοφανίδης σε 1-2 στο 63'. Οι παίκτες μας, θεωρώντας ότι το τρίτο γκολ ήταν οφσάιντ, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον αυστριακό διαιτητή Όφλεν – τόσο έντονα που ο ίδιος πέφτει στο χορτάρι... Με σκισμένη φανέλα, και με ισχυρή συνοδεία Χωροφυλακής, ο Όφλεν αποσύρεται στα αποδυτήρια απειλώντας να διακόψει το παιχνίδι. Στο γήπεδο αρχίζει ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων, και ακούγονται απειλές για το τι θα συμβεί αν ο διαιτητής πραγματοποιήσει την απειλή του. Μετά από μισή ώρα παραμονής στα αποδυτήρια, ο Όφλεν συνέχισε και ολοκλήρωσε το ματς...»

Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΣΑΙΤ στο τριτο γκολ ΚΑΘΩΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΟ, αλλα οι μπουγατσες εχουν δικους τους νομους εκει πανω..Ο διαιτητης τρωει αγριο ξυλο, διακοπτει τον αγωνα και ο Παναθηναικος τον παρακαλει να συνεχισει. 

«Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού που παρακαλεί θερμώς τον Κο Όφλεν να συνεχίση τον αγώνα. Κατόπιν αυτού ο Κος Όφλεν εκτιμών την ιπποτική στάση των αντιπάλων του Παοκ αποφάσισε να συνεχίση τον αγώνα»

/

Εκείνα τα χρόνια φυσικά, η ποινή ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ από αγώνες (φιλικους - επισημους) για ένα μήνα, των παιχτών που συμμετέχουν στα επεισόδια.

1966-67, Μπουγάτσα – Παο 0-0

Οταν δεν γραφετε ΤΠΤ για καποιον αγωνα ειναι δεδομενο ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..Ολοι το ξερουμε το πως λειτουργειτε καθς ειστε ιδιοι με τα αδερφακια σας της τρουμπας. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ..Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Τ(Ρ)ΟΥΜΠΑΣ..Η ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ Η ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΓΚΟΛ, ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τρομοκρατια με συνθηματα μπαογκτζιδικης μαγκιας..

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΡΙΑ (3) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΑΟΥΛ!!!! ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΤΣΑ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ?

«Ο τοπικός Τύπος της Θεσ/νίκης στα φύλλα του Σαββάτου με πηχαίους τίτλους ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ  διαιτητή παίκτας και φιλάθλυς των Αθηνών...... Κλωτσιές, μπουνιές, ανατροπές ακόμα και από τα μαλλιά τον άρπαξε»


                                



1967-68 Παοκ Ομπυλιακός 1-0 (25-3-68)

« και τον υφιστάμενον φόβον δημιουργίας επεισοδίων μεταξύ των αντιπάλων, οι Ολυμπιακοί ΔΕΝ κατήλθαν εις τα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Παρέμειναν εις το γήπεδον»



1979-80 παοκ - Παναθηναικος 0-2

«κατά την είσοδο των παιχτών της φιλοξενούμενης ομάδας φίλαθλοι υπεδέχθησαν αυτούς δι ακατανόμαστων ύβρεων και έρριψαν κατ αυτών διάφορα αντικείμενα (πορτοκάλια, αυγά, πλαστικά κύπελλα)»




Ιερά μονή Φαλήρου..Το γνωστό «μοναστήρι» που λέει ο κερατούκλης...

1962-63 Ομπυλιακος - Παναθηναικός 3-2. Ένα συνηθισμένο παιχνίδι στο φάληρο. Ξύλο-ξύλο και πάλι ξύλο.

«Οι αστυνομικοί μπήκανε στο γήπεδο για την τάξι και άρχισαν και αυτοί να βαράνε (κύριο θύμα τους ο...Παπαεμμανουήλ) οι παράγοντες, οι «μάνατζερ» και οι προπονηται...»


1964-65 Ομπυλιακός Ηρακλής 3-1

«Διεκόπη ο αγώνας λόγω εισβολής φιλάθλων»




1964-65 Ομπυλιακός Δόξα 4-1

«Εάν ο διαιτητής είχε πυγμήν, θα είχε ο παίχτης ζημίαν ένα μήνα τουλάχιστον ανάπαυσιν εις την εξέδραν»




Ιερά Μονή Νέας Φιλαδέλφειας..

1965-66 Αεκ Παναθηναικος 1-2 (4-4-66)

«να ορμούν έξαλλοι προς το διαιτητή η τους επόπτας, να τους τραβάνε από τα σακκάκια και τα μανίκια...και να ασχημονούν σαν μανιακοί»



Και εδω, όπως και σε όλους τους αγώνες της δεκαετίας του 60 (ολες τις προηγουμενες αναφορες που διαβασατε), η ποινή ήταν 1 μήνας αποκλεισμός από αγώνες, ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν σε επεισόδια. Οσους ποδοσφαιριστες διαβαζετε ως εμπλεκομενους, αυτη την ποινη θα έπρεπε να εχουν «φαει».

1971-72 (2-1-72) Οσφπ Λευκωσίας - Ομπυλιακός

«Οι ποδοσφαιρισταί της ομάδας του Πειραιώς εκτύπησαν και εκακοποίησαν τον διαιτητή, χωρίς ο κος Πανάκης να λάβει μέτρα εναντίον τους»


Γαύροι επί τω έργω, σε αποστολή εκτός έδρας.

1975-76 Αεκ Ομπυλιακός 2-3 (14-5-76)

«επί 5 λεπτά να τον βρίσουν, να τον σπρώχνουν ακόμη και να τον χτυπήσουν και οι 11 παίχτες του Ομπυλιακού»





ΥΓ...Δωράκι λόγω της ημέρας..Σαν σήμερα 16-3-1980 η ριζουπολη εγινε..καλοκαιρινη..























Σχόλια